Geplaatst op Geef een reactie

Blog#1: Zichtbaar worden


Een eerste Blog. Mijn eerste Blog.
Hoe doe je dat, waar begin je?
Waar ga je over schrijven?
Wie zit er op mijn verhaal te wachten?

Allemaal vragen die er door me heen gaan. Maar iets in mij wil schrijven. Dat wat er in mij omgaat delen. Niet voor niets heb ik een boek geschreven dat het levenslicht heeft gezien. En niet zomaar een boek. Een boek over een diagnose die bij mij werd gesteld. Een diagnose die impact had op mijn leven. Maar ook een diagnose die ervoor gezorgd heeft dat ik een bepaald pad op ben gegaan.

Ik hoor jullie denken:’Waar heeft ze het over?’
En als je mij nog niet kent of nog niet op mijn site hebt gekeken, dan weet je ook niet waar dit over gaat. Dit boek, mijn verhaal gaat over de ziekte van Huntington. Een erfelijke ziekte die bij mij in de familie voorkomt en waarvan ik zelf ook drager ben.
In mijn boek ‘Diagnose Huntington’ beschrijf ik het hele proces. Wat deze diagnose met mij heeft gedaan. Het is een autobiografisch verhaal geworden. Hoe ik ben omgegaan met deze diagnose. Hoe het mijn leven heeft beïnvloed, welke keuzes ik daardoor gemaakt heb. Maar vooral ook een verhaal om je te laten zien dat je alles uit je leven kunt halen. Ook als je een diagnose hebt gekregen van een erfelijke ziekte.

Want dat is wat er met mij gebeurde. Door deze diagnose kon ik kiezen om in een slachtoffer rol te gaan zitten. Of ik kon ervoor kiezen om de regie in mijn eigen handen te nemen. Maar dat gebeurt niet zomaar. Daarvoor zul je het pad van Zelfrealisatie mogen gaan volgen. Ik zeg hier bewust geen “moeten volgen”, want het pad van Zelfrealisatie, is een pad dat je zelf besluit om te gaan volgen.

Eigenlijk is dit het pad van je hart volgen. Durf jij trouw te blijven aan jezelf? Met alle uitdagingen die er op je pad komen. Durf jij de weg “naar binnen” te bewandelen en de dialoog met jezelf aan te gaan?

In mijn boek beschrijf ik aardig wat van die processen en als je wilt weten hoe ik ermee ben omgegaan, voel je dan vrij om mijn boek te bestellen. In het boek heb ik tevens een lijst met muzieknummers opgeschreven die mij gedurende mijn ontdekkingsreis hebben ondersteund en nog steeds doen.

Graag deel ik het nummer: ‘I believe in you’, van Il Divo en Celine Dion ter inspiratie hier onderaan dit allereerste blog. Laat de muziek je hart aanraken. Laat gebeuren wat mag gebeuren. Geniet ervan. Alles is goed. Ik geloof ook in jou.

En als je wilt reageren, voel je vrij om dit te doen. Ik deel graag mijn ervaringen met jou.

Tot een volgende keer.

Hartegroet Ellen.

Bron: YouTube

Geef een reactie