Geplaatst op Geef een reactie

Klanken op 9-9 in het Hozoviotissa klooster op Amorgos

Onze reis naar de Cycladen eilanden in Griekenland heeft ons vele mooie en onverwachte mogelijkheden geschonken en laten zien. We kijken er zelf met heel veel dankbaarheid op terug. Ook de sleutels, symbolen en tekens die wij kregen hebben ons naar plaatsen gebracht die wij van te voren niet hadden kunnen vermoeden en bedenken.

We hadden onze reis samengesteld via Eilandhoppen op Maat, maar we wisten niet van te voren op welk eiland we waar zouden zitten. Het klooster van Hozoviotissa stond op ons lijstje, maar dat wij precies op de portaaldag van 9-9 daar zouden uitkomen was voor ons een cadeautje. Dat het nog mooier zou worden, daar konden we alleen maar van dromen.

Eenmaal in het klooster vroegen we aan de man van de beveiliging of we mochten klanken dan wel zingen. We legden hem uit dat wij dit vaker doen op plaatsen en in kerken en kapelletjes die gewijd zijn aan Maria. In zijn enthousiasme vertelde hij ons dat er hier in deze kapel speciale gaten waren gemaakt in de muur. Om zo de akoestiek nog beter tot zijn recht te laten komen. Hierna kregen we alle ruimte om te klanken, opnames te maken en meerdere mensen, die deze ruimte kwamen bezoeken, aan te raken in hun hart. Daarna vertelde deze bewaker nog van alles over het klooster, het icoon van de Black Madonna dat in deze kapel hangt en als afsluiting wilde hij graag met ons op de foto!!

Vanuit ons hart delen wij één van de opnames die wij daar mochten maken. Laat je meenemen door de klanken, wetende dat wij beiden werden geraakt door hetgeen wij daar hebben mogen doen.

Geef een reactie