Geplaatst op Geef een reactie

Blog# 8 Zomaar een woensdagmiddag ……

Een zonnige dag in oktober. Niet zomaar een zonnige dag. Nee, met temperaturen die op kunnen lopen tot wel 25 graden. Inmiddels hebben we al wel 10 oktober op de kalender staan. Ook nog eens een portaaldag. Dus alle ingrediënten aanwezig om er op uit te gaan en zien waar we naar toe worden geleid. Het water trekt ons en de wandelschoenen willen mee. En natuurlijk onze opname apparatuur. Die zit tegenwoordig standaard in de uitrusting. Want je weet maar nooit wat we tegen mogen komen.

Na een heerlijk ontbijt, thuis aan de keukentafel, de spullen gepakt en op weg richting Nijmegen. De Ooijpolder lokt ons en we besluiten om de auto te parkeren bij Café/Restaurant/Hotel Oortjeshekken. Al veel over gehoord, maar om je eerlijk te zeggen, nog nooit geweest. Een prachtige plek aan de Waal. Zo te zien aan de auto’s en fietsen die er staan, weten meerdere mensen deze locatie te vinden. Uit eigen ervaring kunnen we nu ook zeggen, dat dit zeker de moeite waard is. Een ideale plek om een wandeling te maken en te struinen door de uiterwaarden. Uiteraard beginnen we eerst met een heerlijke cappuccino met appeltaart en arretjescake. Want laten we wel wezen …. het leven is er ook voor gemaakt om te genieten!!

Na deze ‘goede verantwoorde 😊’ voedingsbodem de wandelschoenen aan en richting de uiterwaarden. De wilde paarden staan ons bij het toegangshek al op te wachten en rustig lopen we langs hen heen. Deze wilde paarden maar ook Schotse Hooglanders lopen hier te grazen en met gepaste eerbied laten we ze iedere keer passeren. Zeker als er een moeder met een kleintje langs komt.

Je hebt hier in dit gebied de mogelijkheid om zelf te struinen, maar er zijn ook een aantal ‘struinroutes’ uitgezet. Wij besluiten om zelf te gaan struinen en lopen langs de Waal de richting van Nijmegen op. Het prachtige en zonnige weer heeft meer mensen op de been gebracht en ieder op zijn of haar manier geniet ervan. Ik ben blij dat ik mijn korte rokje aan heb gedaan, want het is zomers warm. Er liggen dan ook nog aardig wat mensen te zonnebaden op de verschillende strandjes en wij besluiten na een poosje om dit ook maar eens te gaan doen. Wie doet ons wat? En dat: ‘zomaar op een woensdagmiddag’.

Die zin kwam spontaan omhoog nadat ik de foto had gemaakt die je bovenaan de Blog ziet staan en ik zei meteen: ‘Das een mooie titel voor een Blog.’ Ik had ook al meteen het nummer ‘A brand new day’ erbij wat ik op het einde wou delen. En zoals dat eigenlijk al heel lang bij mij gaat, in het kader van de synchroniciteit draait, terwijl ik aan het schrijven ben op mijn computer NU dat nummer. Een heerlijk vrolijk nummer, wat precies past bij het mooie weer van deze dag. Daarom ook de lange versie, om extra lang van te genieten.

En genieten mogen we. Iedere keer kunnen we er weer A brand new day van maken. Ik ben blij dat wij op deze woensdagmiddag de keuze hebben gemaakt om; te gaan wandelen, te zonnebaden op een strandje langs de Waal, foto’s te maken van de natuur, een cappuccino te drinken en als afsluiting een pannenkoek te eten bij Pannenkoekenhuis De Duivelsberg. Waar we daarna lopend door het bos nog een kleine wandeling zijn gaan maken. We hebben een prachtige klank opname mogen maken bij een kabbelend beekje welke we zullen delen via onze site. Hier kregen we als cadeautjes; een dankjewel in de vorm van Namasté van een wandelaar, een veertje en prachtig Regenbooglicht door de bomen. Wie ogen heeft om te zien en wie oren heeft om te horen.

Dat zijn dingen waar ik dankbaar voor ben en waar ik NU van geniet. Omdat ik NU gezond ben en de dingen kan doen die ik graag wil doen. Carpe Diem. Pluk de dag. Want ja, soms bekruipt me echt wel eens even dat gevoel, wetende dat ik drager ben van het Huntington-gen. Ik weet dat er een mogelijkheid is om ziek te worden, maar hè, ik leef NU. Dat heb je kunnen lezen in mijn boek: Diagnose Huntington. Maar of je nu wel of geen erfelijke ziekte hebt, stel niet uit tot later …. LEEF NU.

Dus JA, zomaar een woensdagmiddag ……

Geniet van het mooie weer en tot een volgende Blog.

Hartegroet, Ellen 💞

Bron: YouTube

Geef een reactie