Geplaatst op Geef een reactie

Blog#11 Waar ben je …… Leef je nog?

Writing Light Language in the airport to Taiwan

Kan me voorstellen dat jullie dit denken of die vraag stellen. Want mijn laatste Blog is inderdaad een tijdje geleden. Begin december was het …… en wat is er in die tussentijd dan allemaal gebeurd? Van Blog#10 ‘Van Piramides naar Dolfijnen”, naar een nieuw jaar met een complete shift en reset voor mezelf. Doe daar nog twee weken Taiwan bij, dan kun je je een beetje voorstellen dat er heel wat is gebeurd.

Die shift en reset zijn natuurlijk al begonnen in de Grote Piramide van Cheops in Egypte. Wat het klanken in de Koningskamer allemaal in gang heeft gezet, heeft zich verder uitgewerkt in Nederland. Bewust en onbewust is mijn hele energiesysteem zich aan het voorbereiden geweest om de trillingsverhogingen die al lange tijd gaande zijn, verder door te voeren. En niet alleen in mijn fysieke lichaam. Ook mijn mentale, emotionele, spirituele lichaam en de energetische lagen daarbuiten gingen mee. Alles wat niet meer bij mij past, wat energie kost of wat mij energetisch ‘leeg zuigt’ werd uit mijn systeem verwijderd. Het was erg lang geleden dat ik ‘koude rillingen’ en ‘hoge koorts’ heb gehad. Maar ik weet nu weer wat dit is en heb het maar zo gelaten en laten gebeuren. Mijn lichaam was aan het zuiveren, op vele vlakken, dat voelde ik wel. Dat ik rust moest nemen en mocht slapen was blijkbaar nodig. Ik geloof in de helende kracht van mijn eigen lichaam, maar daar heeft het wel tijd voor nodig. En die tijd kreeg ik. Mijn agenda was leeg en de afspraak die er stond werd afgebeld. Hoezo werkt het Universum met je samen!

In de tijd dat ik niet lag te slapen in bed of op de bank, had ik het boek van Medical Medium naast me liggen om te lezen. Een boek dat niet voor niets op mijn pad is gekomen. Had er al een paar keer over gehoord en vlak voor Kerstmis lag dit boek in de boekhandel zo pontificaal voor me, dat ik het niet kon laten liggen. Ik heb een medische achtergrond als verpleegkundige, maar ik werk, heel bewust, al sinds 2006 niet meer in de gezondheidszorg. In dit boek staan dan ook best een paar uitspraken die mij en wellicht ook jou, als lezer aan het denken zetten. Want als dit echt zo is, dan kan er nog wel eens heel veel gaan veranderen in de gezondheidszorg. Het zal nog wel even op zich laten wachten, want onze wereld is er nog niet klaar voor. Maar wel steeds meer mensen worden zich bewust van zaken, krijgen er bewustzijn op en ‘worden wakker’!!! Invoelend voor mezelf ….. ik kan hier wel wat mee en het voelt als herkenning. Nu had ik sinds mijn eerste sapvastenkuur in 2011 al een behoorlijke shift gemaakt voor wat betreft voeding, maar door het lezen van dit boek krijg ik nog meer en andere inzichten. Mijn lichaam had zelf al aangegeven dat het minder zin en trek had in zuivelproducten, waaronder yoghurt, kwark en melk. Koffie was ik al aan het uitproberen met havermelk die zachter is. Vlees, met af en toe een uitzondering voor kip en vis, eet ik al jaren niet meer. Door meer en meer groenten en fruit te eten, zuiver ik als vanzelf mijn lichaam. En het doet mijn lichaam voelbaar goed. Het vinden van een goede balans hierin is zeker een voorwaarde. Langzaamaan voel ik me weer opknappen en kunnen we eind januari toch naar Taiwan.

Maar ook daar lag nog een uitdaging, want het was nog niet zeker of deze reis door zou gaan. De reisorganisatie waarmee we zouden gaan was nl. failliet verklaard. ‘In vertrouwen blijven’ en als het de bedoeling zou zijn dat we gingen, dan zou alles geregeld worden. Onze reis werd overgenomen door een andere reisorganisatie en twee weken voor vertrek kwam het sein op groen te staan, zodat wij, naast een mooie reis door Taiwan, ook Annemiek, de dochter van Paul op konden halen, die een half jaar had gestudeerd in Taipei. En wat is er nu mooier dan iemand in Taiwan/Taipei hebben zitten, die de stad kent, die Chinees praat en die je heel veel zaken kan laten zien. Taiwan stond niet op mijn(ons) lijstje van een land waar ik (wij) naar toe wilde(n), maar heeft als land zeker niet onder gedaan voor zijn schoonheid en netheid. Zelden in een grote miljoenen stad zo weinig tot geen afval gezien. Keurige rijen voor de metro en roltrappen. Kunnen wij hier in Nederland nog wat van leren. Verder is Taiwan een verrassend eiland met een afwisselend klimaat, ruige kusten, bergen en natuurparken. Maar ook heel veel tempels met draken op de daken, gewijd aan vele voor mij ook nog ‘onbekende’ en uiteenlopende heiligen. Van Quan Yin, Confucius tot Boeddha. Bijzonder voor ons was dat we maar op heel weinig plekken ons uitgenodigd voelden om te klanken. Hebben ook geen klankopnames gemaakt. Alleen de Ci’en Pagode aan het Sun-Moon Lake nodigde ons uit om onze klanken te delen. Hebben hier echter alleen een korte opname via onze telefoon van, omdat we zelfs onze opname apparatuur niet bij ons hadden!!

Wat wel bijzonder was, was de ontmoeting met een echtpaar uit Israël. Het was een soort ontmoeting van ‘ment to be’ of ‘destiny’. Sommige mensen ontmoet je niet per toeval, die worden door het Universum op je pad gezet om nieuwe uitdagingen aan te gaan, verhalen te delen en nieuwe mogelijkheden te creeëren. De uitnodiging om naar Israël te komen hebben we dan ook met een dankbaar hart geaccepteerd. Een land met een prachtige, rijke geschiedenis en een land met veel herinneringen (Essenen) voor ons beiden. Het blijft verrassend om te zien hoe de verschillende landen en plaatsen waar we zijn geweest en waar we nog naar toe gaan zich als een landkaart ontvouwen. En waar we iedere keer een stukje van onszelf mogen bekrachtigen en ZIJN, om zo het Diamanten Licht- en Onvoorwaardelijke Liefdesveld sterker en groter te maken.

Dus op de vraag: ‘Waar ben je …… Leef je nog?’ kan ik volmondig HIER en JA op geven. Soms moet je even tijd voor jezelf nemen, een pas op de plaats maken om te kunnen voelen wat er binnenin jezelf speelt en wat er gehoord wil worden. In sommige gevallen zegt het lichaam: STOP. In deze tijd waarin er zoveel gebeurd blijft het een kunst om BIJ JEZELF te blijven en TROUW TE BLIJVEN AAN JEZELF. Dat betekent dat ik mijn maillijsten heb opgeschoont, dat ik Facebook vrienden/groepen verwijderd heb en dat ik kritisch heb gekeken naar datgene wat mij energie kost. Er zijn eigenlijk twee belangrijke vragen die ik mezelf iedere keer weer stel: ‘Word ik er BLIJ van?’ en ‘Geeft het mij ENERGIE?’. Als het antwoord JA is, ga ik er voor. Als het een NEE is, laat ik het gaan. Het (her)vinden van de BALANS is en blijft een aandachtspunt, voor een ieder van ons, maar hé, ‘thats life’! Ik ben trots en dankbaar op mijn lichaam en alle lagen die daarbij horen. Want hoe donker het af en toe ook kan zijn, er is altijd LICHT aan de horizon. En er is een KRACHT in mezelf die verder wil. Waar dat pad zich ook heen gaat verspreiden. In ieder geval lichter en met minder ballast, zodat ik weer verder kan.

En dat is het uitdragen van de Licht-Taal (Light-Language) in al zijn facetten. Dit kan door middel van klanken, tekenen, dansen, schrijven en nog veel meer en op veel meer manieren. Belangrijk is dat meer en meer mensen dit mogen ontdekken. Ontdekken wie wij in wezen zijn. Een wezen van LICHT met ontelbare mogelijkheden. Zelf volg ik op dit moment ook nog een online Licht-Taal workshop. Om me op zielsniveau nog meer te kunnen verbinden in de verschillende vormen van de Licht-Taal. Maar ik blijf een mensen-mens, dus het mooiste van het geven van een workshop is voor mij nog steeds het ‘echte contact’. Als jij dit ook voelt ben je van harte uitgenodigd om eens op de site: www.diamondsouls.eu te kijken voor een leuke workshop of avond. Het lijkt mij in ieder geval TOF om je in het echt te mogen ontmoeten. En dan doen we de LICHT-TAAL er gewoon bij, want dat is waar ik BLIJ van wordt.

Laat het nummer van Marco Borsato je hart raken, laat alles los wat niet meer bij je hoort. Geniet daarna van de zon die je hart verwarmt met zijn stralen. Alles is goed, precies zoals het is. Bedankt voor het lezen en voel je vrij om dit Blog te delen.

Hartegroet Ellen 💞

https://www.youtube.com/watch?v=ndcq6Uh_wQA

Bron: YouTube.

Geef een reactie