Geplaatst op Geef een reactie

Blog#12 ‘Voorbij Tijd en Ruimte’ …

Daar sta ik dan. Aan de vooravond van mijn verjaardag. Alweer een jaar voorbij, denk ik dan. Waar blijft de tijd …… het gaat snel. Maar wat is Tijd. De titel zegt het al. ‘Voorbij Tijd en Ruimte’. Die titel komt natuurlijk niet zomaar voorbij. Het is mijn ‘algemene jaar thema-kaartje’ van de Dolfijnen Jaarlegging, die ik zoals ieder jaar weer voor mezelf gedaan heb. Altijd een moment om even bewust stil te staan bij het jaar dat afgesloten wordt. Maar ook om heel bewust stil te staan bij een nieuw jaar wat komen gaat. Een heel nieuw jaar, onbeschreven, open en blanco. Dit ligt op mij te wachten en mag zich gaan ontvouwen. Op die manier die het beste bij mij past. Hoe het zich aan zal dienen? Geen idee. Ik sta open en vol vertrouwen ga ik mee in de Flow.

Dolfijnen Jaarlegging

Het nieuwe jaar begint in ieder geval met een verrassing. Want ik weet NU nog niet waar ik mijn 54e verjaardag ga vieren. Paul heeft iets geregeld en mijn agenda is voor 4 dagen geblokt!! Spannend, nieuwsgierig als een klein kind en ook heel blij dat ik het gewoon kan en mag laten zijn. En dat laatste is voor een Ram-vrouw (kind) best wel een dingetje hoor. Want ja, die Rammen nemen graag de leiding, regelen en organiseren de zaken zelf en doen hun ding, graag op hún manier!! Maar nu even niet. Loslaten van controle. Ja, dat heb ik al op heel veel verschillende vlakken gedaan. Dingen mogen nu gewoon ontstaan. Workshops ontstaan in het moment. Klanken ontstaan intuitïef. Dat wat zich aandient en wat gedeeld wil worden, mag gedeeld worden. Go with the Flow. Zo fijn om zo te kunnen en mogen werken. Ik doe dit al een tijdje in mijn eigen workshops/avonden. Maar ik heb het zelf de afgelopen tijd ook weer mogen ervaren toen ik een verdiepingscursus deed omtrent LichtTaal. Gewoon laten zijn, dat wat er zich in het moment aandient op welke manier dan ook. Ons ‘denken’ loslaten en creëren wat naar buiten wil komen. Of dit nu in taal, tekens, symbolen, zang, klank, dans, stilte of wat nog meer is. Zo bevrijdend. Zo helend. En zo fijn dat er steeds meer mensen zijn die dit ervaren. Hierin ontwaken. Blij dat ik al een hele poos geleden ‘ontwaakt ben’ en dat ik al geruime tijd ‘Voorbij Tijd en Ruimte’ kan en mag leven en werken. Dat is in het verleden wel eens anders geweest …. want een controle-freak en perfectionist was ik echt wel. Door het pad van Zelfrealisatie te bewandelen kom je dingen tegen in jezelf, of personen die je spiegelen en de vraagstukken die er dan komen, die nodigen je uit voor zelfreflectie. Ik kan je vertellen dat dit echt niet altijd de leukste stukken en kanten van mezelf waren. Maar je hebt een keuze: aangaan of negeren. Door het aan te gaan, kom je steeds dichter bij jezelf. Bij je Kern, je Bron. En uiteindelijk kun je jezelf omarmen en de Liefde voor jezelf voelen en Zijn. Als afsluitende spreuk van de laatste nieuwsbrief stond er ook: ‘Vandaag zeg ik vol vertrouwen in de spiegel: Ik hou van jou. Ik hou oneindig veel van jou!’ Ik kan je vertellen dat dit bij mij ook echt heel lang geduurd heeft voordat ik dat tegen mezelf kon, laat staan, durfde te zeggen. Niet voor niets plaats ik deze foto hierbij. De heerlijke cappuccino met havermelk en kaneel die ik mezelf vanmorgen gunde. Omdat IK zo’n Lieverd ben. En dat ben JIJ ook!! ( Wat een mooi cadeau om te krijgen. En diegene van wie ik deze mooie mokken heb gekregen, weet het wel!) Ja, er is er nog eentje en die staat hier ook in het keukenkastje, met de prachtige tekst: ‘Ik vind jou leuk’. Laat dat nu ook net het geval zijn.

JIJ BENT EEN LIEVERD

Je kunt het pad van Zelfrealisatie natuurlijk ook gewoon negeren. Maar volgens mij kom je vroeg of laat diezelfde vraagstukken, maar dan op een ander moment tegen. Want je Ziel wil leren, wil vooruit en wil dat JIJ het mooiste van jezelf laat zien en horen. Ik ben mijn pad nog heerlijk aan het bewandelen en verder ontdekken. En ja, ik kom nog steeds uitdagingen, mensen en stukken tegen waarvan ik kan leren. Ik blijf bezig om me te ontwikkelen. Op mijn eigenwijze manier. Ik moet stilletjes lachen, want er staat hier een Uiltje bij een boek met als titel: ‘Vrouwen zijn gewoon slimmer!’ Al gekregen voor mijn verjaardag van mijn ex-man en zoon. Eigenlijk mocht ik het pas uitpakken op mijn verjaardag. Maar ik was als een kind gewoon nieuwsgierig en heb het dus al uitgepakt! En niet voor niets, want nu kan ik het mooi gebruiken in mijn Blog. De Uil staat voor Wijsheid en ook je ‘Eigen-Wijsheid’. Gebruik die en vertrouw daarop. Weet dat jij alle Wijsheid allang in jezelf hebt. Je hoeft je het alleen nog maar te herinneren. In de workshop: ‘Creating Light from the Source within You’, ga ik daar met deelnemers dieper op in. Een workshop die ontstaan is tijdens het schrijven en ontvangen van de LichtTaal. Een workshop die ontstaat op de dag zelf. Zo is het mogelijk om te werken met de dag-energie, af te stemmen op de mensen die er zijn. Ook als er maar één aanmelding is, gaat deze workshop altijd door. Als er een workshop is die ‘Voorbij Tijd en Ruimte’ gaat, dan is het deze wel. En dat begint al als we de meditatie hebben gedaan. Donderdag 18 april is de eerstvolgende datum. We kunnen mooi gebruik maken van de energie van de Volle Maan, die de dag erop is. En wat ik me nu ook realiseer is dat het deze dag Witte Donderdag is. Geen dag meer van Lijden, maar een dag van Opnieuw geboren worden. Wit staat voor “Vreugdevol, goed, puur, zuiver en Heilig”. Dus wil JIJ, opnieuw geboren worden, wellicht een wedergeboorte, een nieuwe start maken en nieuwe aspecten en kwaliteiten van jezelf ontdekken? Dan nodig ik je uit om nieuwsgierig te zijn en je te laten verrassen. Net zoals ik dat doe voor mijn verjaardag!!

En weet je wat de titel is van het muziek nummer wat hier nu via mijn radio begint? ‘Le cadeau Divine’, gevolgd door ‘The Rose of the Heart’. Kijk en zie de symbolen. Het is overal om je heen. Net als de Engelen, in welke hoedanigheid dan ook. Dankbaar voor de vele Engelen op mijn pad. Dat ze mij de mogelijkheid bieden om samen met Paul naar plaatsen te gaan om te mogen werken aan het verhogen van de trilling van de Aarde. Om bij te mogen dragen aan het creëren van een steeds groter en sterker wordend Licht- en Liefdesveld. Zodat ook mijn/ons eigen Lichtveld steeds groter mag en kan worden. Als afsluiting deel ik hier dan ook graag weer een muzieknummer. Nu eens geen nummer via YouTube, maar nu van Diamond Souls zelf. Het eerste nummer, zoals gewend van ons, intuitiëf opgenomen in de Koningskamer van de Grote Piramide in Egypte. Laat de helende klanken resoneren in je lichaam en mocht je meer willen horen dan nodig ik je van harte uit op onze lezing/activatie avond over de Grote Piramide op zaterdag 13 april bij ons in Arnhem. Wel even aanmelden van te voren graag, ivm ruimte.

Voor Nu bedankt voor het lezen. Veel inspiratie en Wijsheid toegewenst. Wees nieuwsgierig en laat je verrassen. Een bloemengroet als afsluiting. Viooltjes uit eigen tuin. Zo liefdevol, een knipoog, ondeugend en ze doen me altijd aan mijn vader denken. Niet geheel toevallig vind ik een briefje uit de Gerardus-scheurkalender in mijn boek, als ik de Dolfijnenlegging ga opschrijven. Toevallig? Nee, het valt je toe. Als je het wilt zien!! Tot een volgende Blog.

Hartegroet Ellen 💞

Bloemen zeggen meer …. Het Maarts viooltje
Het maarts viooltje bloeit vroeg in het voorjaar en is sterk welriekend. Grieken strooien de bloem vanwege de geur bij speciale gelegenheden over de vloer. Het maarts viooltje is de bloem van de Godin Aphrodite en symboliseert de verleiding. De Engelse benaming is: ‘Look up and kiss me’. Het maarts viooltje is de nationale bloem van Griekenland en binnen het christendom wordt het maarts viooltje gewijd aan Maria, symbool voor zuiverheid en zedigheid.
Uit de Gerardus scheurkalender
Geef een reactie