Geplaatst op Geef een reactie

Blog #17 De “sapvasten” flesjes op reis …..

 

Twee waterflesjes op reis ….

Dat de gift van twee waterflesje, die we mochten houden na de sapvastenkuur in februari 2019 bij De Bankenhoeve, zoveel teweeg zou brengen hadden wij nu ook weer niet kunnen vermoeden.

Een mooi rood flesje had ik (Ellen) uitgekozen, omdat dit mijn kleur is. Vanuit de Maya kalender heb ik als zegel, Rode Slang. Daarnaast ben ik een echte Ram en houd van de kleur rood. Mijn winterjas is rood, heb een paar prachtig rode laarsjes, een knalrode lippenstift behoort tot het assortiment en op het moment dat ik deze Blog aan het schrijven ben draag ik een rode trui. Jammer dat ik afgelopen weekend één van mijn rode oorbellen ben verloren in de stad. Bij de kleur rood past en hoort het element vuur, waar de Ram ook onder valt. Dus ja, ik kan vurig en gepassioneerd zijn. Als kleuter was ik soms erg driftig en ik kan ook vreselijk boos worden. Dit kennen waarschijnlijk maar weinig mensen van mij ….. maar diegene die mij langer kennen weten waarover ik het heb. Vroeger hield ik veel binnenin mezelf, voor de ‘goede lieve vrede’, maar als het kookpunt was bereikt, vloog het deksel eraf …… en dan begon er een vulkaan te spuwen. Gelukkig kan ik er nu veel beter mee omgaan en geef op tijd mijn grenzen aan. En zeg wat ik zeggen wil!! Dus daarom een rood flesje!! Om mij eraan te herinneren Wie IK Ben en waar ik voor sta.

Paul had een blauw flesje uitgekozen. Vanuit zijn Maya zegel is hij een Blauwe Nacht. De combinatie van Rood en Blauw zie je ook terug in ons logo van Diamond Souls. En nu dus ook in de twee waterflesjes van De Bankenhoeve. Een mooi cadeau en erg handig om mee te nemen op reis. Als eerste gingen ze mee op onze volgende etappe van het Pieterpad in april van dit jaar. Weet je wat, dachten wij …. we sturen ff een foto van de flesjes op naar Helma en Gerard van De Bankenhoeve.

Picknick stop tijdens de wandeling over het Pieterpad ….. het begin van …..

Een leuke reactie terug van Helma en Gerard, ons broodje opgegeten en wij weer verder op onze Pieterpad etappe. Nu hebben we de mogelijkheid gehad om aardig wat reizen te maken dit jaar. Het merendeel voor ons werk, op uitnodiging van vrienden of gewoon even lekker niks doen. Dat niks doen hebben we erg goed uitgevoerd op Bali. Wat een heerlijk land. Relaxen op / aan het strand of zwembad, lekker lang ontbijten, heel veel boeken lezen, een uitgebreide Balinese massage ontvangen, cappuccino drinken aan het strand en vooral ook niets doen. Natuurlijk waren hier ook de flesjes aanwezig. Weet je wat …. we sturen voor de gein weer ff een foto van deze twee flesjes …. “We denken aan jullie …”😉

Uitrusten met uitkijk op de zee in Bali ….

Onze reis door het jaar gaat verder en we komen in bijzondere landen om ons Licht werk te doen op prachtige en krachtige plaatsen. Waar we samen met andere Lichtwerkers of met vrienden zijn, die ons rondleiden of waar we er zelf op uit trekken. Een bijzondere plaats om te zijn en vertoeven was in Israël aan het Meer van Galilea. Wat een heerlijke energie. En wat een prachtige klankopnames hebben we mogen maken. In Magdala is zelfs een video van ons gemaakt. Natuurlijk waren onze flesjes weer mee op reis en genoten zij ook van het prachtige uitzicht over het meer van Galiea.

Nagenieten van een prachtige dag …. met uitzicht op het Meer van Galiea …

Je zou denken dat het toch een keer klaar is met reizen. Maar dat is nu juist het leuke. Op al die verschillende reizen ontmoet je weer andere mensen. En die nodigen je uit om naar hen toe te komen. Zo hebben we Sara en Aviv in Taiwan ontmoet en werden we uitgenodigd om naar Israël te komen. Om o.a. samen de sabbath te vieren. Hoe bijzonder is dat!

Vorig jaar tijdens onze reis door Egypte hebben we Harry en Marja leren kennen. Nederlanders die in Portugal wonen. Afgelopen oktober zijn we naar dit mooie land afgereisd. En wat een prachtige week, met heerlijk zomerweer hebben we samen gehad. We dachten gewoon even een weekje rustig aan te doen, wat te lezen en bij te praten …. maar het leven had iets anders in petto. De krachtplaatsen waar we waren, nodigden ons uit om ons Licht werk te doen. Ook hier hebben we meerdere bijzondere klankopnames mogen maken. O.a in de kathedralen van Alcobaça en Batalha. Maar onderschat de kracht van de city of Templars, Tomar niet. We delen dan ook graag onze opnames met jullie. En we delen niet alleen de opnames …… je voelt hem al …. de waterflesjes waren er ook weer bij.

Uitzicht over de Atlantische Oceaan …. heel vervelend ….

Inmiddels hebben we aardig wat leuke foto’s opgestuurd naar Helma en Gerard van De Bankenhoeve. Volgens mij hebben we ze geïnspireerd?? Ze hebben namelijk een fotowedstrijd uitgeschreven. Wie de leukste, origineelste of gekste foto opstuurt van de flesjes. Dit in het kader van het 20 jarig bestaan van De Bankenhoeve. Wij hebben voor 2020 reeds een nieuwe sapvastenweek geboekt om ons lichaam te ontgiften / ontslakken. Als onderhoud voor onszelf maar ook om weer even bewust stil te staan bij ons lichaam en dat wat we eten.  

Er is alleen nog één uitdaging!! Welke foto gaan we nu opsturen voor de fotowedstrijd??

Tot een volgende Blog.

Hartegroet Ellen 💞

 

Geef een reactie