Geplaatst op

Blog #21 Mijlpalen …..

Op het moment dat het woord Mijlpalen bij mij binnenkomt ben ik bezig om groentes te snijden voor de soep. Het snijden van deze groentes en bezig zijn met eten koken is een heerlijk moment om mijn gedachten even af te laten dwalen naar de afgelopen dagen. En zomaar ineens rollen de tranen over mijn wangen. Ik laat ze gaan, ik laat ze druppen op het aanrecht (niet in de soepgroenten hoor 😉) en weet dat er weer een Mijlpaal in mijn leven is bereikt.

Mijlpalen hebben we en zullen we allemaal herkennen.

Ikzelf kan er zo een paar opnoemen; de dag dat ik 18 werd, mijn diploma kreeg voor mijn opleiding A verpleegkundige, mijn rijbewijs haalde, op kamers ging, mijn eerste auto mocht ophalen, ging trouwen, moeder werd van Emiel, mijn baan in het ziekenhuis beëindigde om voor mezelf te beginnen, dat ik mijn eerste boek in mijn handen had. Maar ook de dag dat mijn vader overleed of de dag dat ik besloot om uit mijn huwelijk te stappen zijn mijlpalen in het leven.

Sommige mijlpalen zijn kleiner en weer andere mijlpalen zijn op een veel diepere laag voelbaar. Zeker als dit ook nog eens gebeurt in een periode waarin er op wereldniveau al zo veel gaande is en er dan ook nog een week is, waarin er heel veel portaaldagen zijn en de energie super krachtig is. De Golf van de Rode Slang vanuit de Maya kalender die deze week stroomt, geeft mij, met als zonneteken de Rode Slang, wederom de mogelijkheid om door een diepe transformatie heen te gaan. Als Rode Slang heel herkenbaar want ik heb in het verleden al wel vaker een huid afgelegd, vernieuwd en met een nieuw kleedje weer verder gegaan.

Maar ik ga niet alleen door deze transformatie heen. De mensen die dicht bij mij staan, zien en voelen het en gaan bewust of onbewust ook door deze transformatie heen. Zij niet alleen, ook de cirkel daarom heen weer. De groep vrouwen waarmee ik op dit moment een prachtige reis aan het maken ben en waarin zoveel mooie dingen gebeuren transformeert op een Magische wijze. Ik ben dankbaar dat ik hier deel van uit mag maken. Want door het werken in en met deze groep vrouwen kunnen ook op collectief niveau prachtige transformaties in gang gezet worden. Dat is de kracht van groepen, maar zeker ook de kracht van vrouwen.

Wat ben ik trots op deze vrouwen. Wat ben ik trots op alle vrouwen in de wereld. Wat ben ik trots op mezelf. Ja, daar waren de tranen ook voor.

Tranen van verdriet. Tranen van ontroering. Maar vooral: Tranen van dankbaarheid.

Deze tranen van dankbaarheid hadden vooral ook te maken met een nieuwe mijlpaal die bereikt was. En waar ik samen met mijn ex-man bij aanwezig was: De diploma uitreiking van onze zoon. Dat je dan samen op zijn slaapkamer staat. Hem helpt om er samen voor te zorgen dat zijn pak goed zit. Waarmee hij mij overigens totaal verraste, want er mooi uit zien is prima, maar een pak! En zo verrast je kind je. Want hè, zeg nu zelf … Zo heb je hem als pasgeboren baby in je armen en het volgende moment is hij uitgegroeid tot een prachtige jongeman. En als je dan samen voor de spiegel in je ‘oude slaapkamer’ staat, met zijn arm om je schouder, inmiddels een kop groter dan mezelf, dan is dat zo’n moment van trots.

Een moment van diepe, diepe dankbaarheid. Maar ook een moment van heel diep weten. Weten dat ik het goed heb gedaan. God, kind wat hou ik van je. En wat ben ik trots op hoe jij in het leven staat. Ik heb me vroeger wel eens zorgen gemaakt. Maar, jij komt er wel. Op jouw manier. Door te zijn wie je bent.

En ja, dan rollen er tranen over mijn wangen. Tranen van diepe dankbaarheid. Dat ik je moeder mag zijn. Dit is dan ook weer zo’n mijlpaal in het leven. Omdat je weet dat er weer een periode afgesloten wordt. Het VWO papiertje is binnen en nu op naar de Universiteit. Op zoek naar kamers, een eigen plekje. Het studentenleven gaan onderzoeken en beleven. Maar vooral het leven vieren. Ik gun het je vanuit het diepste van mijn hart.

En zo hebben we allemaal mijlpalen in ons leven. Mijlpalen die ons laten zien waar we vandaan komen. Wat we allemaal al gedaan hebben. Mijlpalen om trots op te zijn. En mijlpalen die ons uitdagen om weer verder te gaan.

Om nieuwe mijlpalen te bereiken. Om nieuwe mijlpalen te ontdekken. Waarvan we misschien NU nog niet weten dat dit ooit ook nog wel eens een mijlpaal zal worden.

Mijlpalen ….

Ik kijk uit naar de volgende. Want die komt er aan…

Dank voor het lezen van dit Blog. Voel je vrij om door te sturen. En wil jij je mijlpaal delen, voel je vrij om contact op te nemen. Voor nu: Celebration time ….

Hartegroet Ellen 💞

 

Bron: You Tube