Geplaatst op

Blog #24 De Derde Golf …..

Het was een tijdje stil, maar dat had ik aangekondigd. In die stilte worden mooie dingen geboren. Daarover later meer. Maar dit Blog wil geschreven worden. De tekst wil gedeeld worden. Het blijft bijzonder als titels zich aandienen en er dan als vanzelf teksten verschijnen. Want zeg nu zelf, wat gaat er door je heen als je leest: ‘De Derde Golf’ ????

We krijgen de tweede golf nu toch pas voor onze kiezen. Hoe kun je het dan al hebben over een Derde Golf. Die tweede golf is wat de media ons wil doen geloven. Dat is wat de cijfers ons laten zien. Toch? Maar kloppen die cijfers wel? En hoezo een tweede golf?

En dan praat ik ook nog over een Derde Golf. Ja, maar dat is een hele andere golf. Dat is de golf van Harmonie, Vrede, Geluk, Blijheid, Liefde en Vrijheid. Laten we met elkaar aandacht geven aan deze kwaliteiten. Het is namelijk al lang bekend dat daar waar je aandacht aan geeft groeit.

Dus als wij aandacht geven aan een tweede golf met berichten over angst voor het virus dat er nog méér komt, dan komt er nog méér angst voor het virus. Hoe meer aandacht wij geven aan die angst hoe meer wij beperkt zullen worden in onze vrijheid.

Vrijheid in bewegen. Vrijheid van meningsuiting. Vrij zijn.

Ik hoef alleen maar om me heen te kijken om te zien wat het met mensen doet. Hoe langzaamaan er steeds meer beperkingen insluipen. Hoe mensen de ‘bizar opgelegde regels’ volgen. Mondkapjes dragen die zinloos zijn. Feesten/bijeenkomsten die niet meer mogen. Anderhalve meters die overal verschijnen in stickers, op deuren, op de weg en noem maar op. Plastic borden/schermen tussen eetgelegenheden. Handen desinfecteren anders kun je niet naar binnen. Maar 6 mensen bij je thuis op bezoek!!! Je contactgegevens invullen als je ergens wat gaat eten of drinken.

Lieve mensen, dat wat ik om me heen zie gebeuren laat mij niet koud, het doet mij verdriet en pijn. Mijn hart huilt. Maar gelukkig en daar ben ik heel dankbaar voor heb ik mensen om me heen die net als ik op een andere manier durven te kijken, die geloven in die nieuwe wereld, die nieuwe kansen zien en die positief zijn.

Want ik heb en ik zie een andere wereld voor ogen. En ik zie die nieuwe wereld. Want die wereld is er al.

  • Een wereld waarin we vanuit Harmonie en Vrede met elkaar kunnen leven.
  • Een wereld waarin we elkaar respecteren om wie we zijn, ongeacht ras, kleur of geslacht.
  • Een wereld waarin we Lachen en Blij zijn met elkaar.
  • Een wereld waarin we de Liefde delen met elkaar.
  • Een wereld waarin we elkaar aanraken vanuit Respect.
  • Een wereld waarin we elkaar stimuleren om het beste uit onszelf te halen.
  • Een wereld waarin we onze talenten delen en onze kwaliteiten bundelen.
  • Een wereld waarin onze kinderen kunnen spelen in Vrijheid.
  • Een wereld waarin we aandacht hebben voor de natuur.
  • Een wereld waarin we aandacht hebben voor elkaar.

Daar geloof ik in. En daar wil ik graag aandacht aan geven. Dus die Derde Golf die komt er. Dat is de golf van Harmonie, Vrede, Geluk, Blijheid, Liefde en Vrijheid.

Geef jij samen met mij en nog vele anderen aandacht aan deze golf? Want je weet het inmiddels. Alles wat je aandacht geeft groeit.

Op naar De Derde Golf!! Harmonie, Vrede, Geluk, Blijheid, Liefde en Vrijheid.

Die mooie dingen waarover ik het had in het begin van dit Blog, die komen langzaamaan naar buiten. Het is heerlijk om nog even in de stilte en luwte te zijn. Dus nog even geduld. In de stilte liggen de mooiste antwoorden. In de stilte kan ik luisteren naar mijn hart. In die stilte mag en kan ik ontvangen. Vanuit die stilte kan ik zijn. Vanuit die stilte weet ik dat alles goed is. Vanuit die stilte is ook dit Blog ontstaan.

Lieve mensen, dank voor het lezen en voel je vrij om te delen. Graag zelfs want hoe meer mensen aandacht geven aan De Derde Golf, hoe beter en hoe fijner het hier op aarde gaat worden.

Laten we gaan voor Harmonie, Vrede, Geluk, Blijheid, Liefde en Vrijheid.

Tot een volgende Blog.

Hartegroet Ellen.💞