Posted on

Blog #23: ‘Als niets meer is wat het is en alles blijkt te kloppen’ ……

Met deze titel werd ik deze ochtend al vroeg wakker en even weet ik niet wat ik er mee moet of eerlijk gezegd mag. Maar al snel wordt me duidelijk dat ik het maar op ga schrijven. Want dat helpt voor mij vaak het beste. Om dingen helder te krijgen. Om er woorden aan te geven. Er woorden aan geven is soms ook weer lastig. Zeker als de taal van het Licht, de symbolen vanuit een andere dimensie, je tweede taal aan het worden is. Maar hè, als ik in de flow van het schrijven zit, dan komt er meestal wel wat op papier te staan.

Zeg nu zelf, als je naar de titel kijkt: ‘Als niets meer is wat het is en alles blijkt te kloppen’, dan doet dit iets met je. Zeker de laatste tijd, of eigenlijk sinds ‘Corona’ haar intrede heeft gedaan is ook niets meer wat het is. Het raakt mij, meer dan ik zelf toe moet geven. En mij niet alleen, maar onze hele samenleving. En niet alleen onze samenleving maar de hele wereld. Alles wordt aangeraakt. Tot in het diepst van onze ziel worden we aangeraakt. Niet alleen ónze ziel, ook de ziel van de wereld, het hart van Moeder Aarde wordt aangeraakt en die ziel, haar hart wil gezien worden. Zo voelt het voor mij. Ja ook mijn ziel, mijn hart wordt aangeraakt en geraakt. Dat maakt me verdrietig. Het maakt me boos, kwaad en opstandig. Het doet me pijn. Zelfs mijn fysieke lichaam geeft aan dat het pijn heeft. Mijn linkerarm (linkerkant staat ook voor het verleden) heeft me aardig bezig gehouden. Wat wil deze pijn me vertellen? Wat moet ik hiermee? Een goede vriendin bracht Zielenpijn ter sprake en mijn moeder vertaalde het als ‘Hartzeer’. En voor beide was wat te zeggen. Ja, door alles wat er in de wereld gebeurd heeft mijn ziel pijn en doet mijn hart zeer. Verder was en ben ik echt extreem moe geweest. Met vlagen hoor, want er zitten van die dagen tussen dat ik ineens energie heb van ‘hier tot Tokio’. Wat heb ik geslapen de afgelopen periode. Meestal reken ik numerologisch wel even uit wat de dag energie is, hoe de maan staat en de kalender van de Maya’s biedt ook helderheid. Doe daarbij dat ik numerologisch in een persoonlijk 9 jaar zit, wat staat voor afronding, afsluiten en loslaten van dat wat niet meer bij je hoort/past, om zo dadelijk een nieuwe start te kunnen maken. Nou ik kan je vertellen dat dit best heftig was en soms nog is. Zeker in een jaar waarin er zoveel gebeurd en alles ook letterlijk op zijn kop staat en overhoop wordt gegooid. En er gaat nog wel het één en ander gebeuren voor dat alles weer een beetje ge-reset is.

Maar misschien is dat nu juist wel de bedoeling. Dat alles overhoop wordt gehaald. Dat ik ook alles mag loslaten en helemaal opnieuw mag beginnen. Dat ook ik weer een reset krijg. Hoe zou dat zijn? Om opnieuw geboren te worden, in een nieuwe wereld.

Zou dat kunnen? Zou ik dat kunnen? Maar dan komt mijn hoofd om de hoek kijken. Hoe ga je dat dan doen? Je kunt toch niet alles loslaten? Want wat zou het betekenen als ik alles los zou laten. Zoals ik het nu voel, dan zou ik mijn praktijk opzeggen, dan ging ik van Facebook af, dan zeg ik Instagram gedag, dan zou de website veranderen en misschien nog wel meer ….

En tegelijkertijd is daar dat stemmetje dat zegt, nou, nou, zou je dat nu wel doen. Want hoe kun je dan al die mensen bereiken die nu met je verbonden zijn. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Hoe kun je dan je mooie Licht Codes in de wereld zetten als je niet verbonden bent. Hoe kun je dan mensen helpen als je niet te vinden bent en niet zichtbaar bent.

Maar is dat zo? Vanuit mijn hart ben ik al lang met je verbonden. Vanuit mijn ziel ben ik ook al lang met je verbonden. Nog voordat ik hier op deze Aarde kwam waren wij allemaal al verbonden met elkaar. En hoe waardevol is die harts-verbinding. Die hart/ziel verbinding is er altijd en zal er ook altijd zijn. Voordat Facebook, Instagram en al die andere kanalen er waren, waren wij ook al verbonden met elkaar. En natuurlijk zijn het prachtige media kanalen, maar weet dat er voldoende manieren zijn om op een andere manier te verbinden met elkaar, om elkaar te spreken of om elkaar te zien. 

Vanuit die harts-verbinding weet je dat ik er altijd ben ook al ben ik de komende tijd even minder zichtbaar op Facebook en Instagram. De praktijk zoals die was zal verdwijnen. De website zal voor nu nog actief blijven, maar ook daar zullen veranderingen doorgevoerd worden. Dit heeft ook zeker te maken met de projecten waar ik mee bezig ben. En als ik behoefte voel om een Blog te schrijven zal ik dit zeker doen.

Voor nu ga ik de verbinding met de buitenwereld even op een lager pitje zetten om mij volledig te kunnen concentreren op dat wat mag ontstaan. Want zoals de titel al zegt: ’Als niets meer is wat het is en alles blijkt te kloppen’, dan klopt het ook.

Dat was wat ik heel duidelijk te horen kreeg. Het klopt. Alles wat je gedaan hebt klopt en alles wat je nu aan het doen bent klopt ook. Het klopt om mijn eigen koers te volgen, om mijn hart te volgen, om naar mijn innerlijke stem te luisteren en dan verder te gaan. Maar nu mag het samen met andere mensen. En die andere mensen worden als vanzelf op mijn pad gezet. Om het beste in mij naar boven te halen. Zodat ik het beste uit mezelf kan halen. Vanuit mijn hart. Maar dat deed je toch al, hoor ik jullie zeggen. Dat klopt, maar nu ook vanuit mijn “Licht Hart”. Want vanuit dat hart kan ik mijn zielsmissie leven hier op aarde. Vanuit dat hart kunnen de Licht Codes op aarde komen en landen en zo kan ik ook op aarde zijn. Geaard.

Ik ben 55 jaar geleden hier op aarde geboren met de namen Helena, Bernadette, Christina, Maria, roepnaam Ellen. Niet zomaar namen die mijn ouders mij gegeven hebben. Maar namen waar een diepere betekenis achter zit.

Nu wist ik al dat de betekenis van Helena (Ellen) Stralend, Licht, Lichtvolle betekende. Door het lezen van de boeken van Christina von Dreien, waarvan de eerste 2 delen door haar moeder Bernadette werden geschreven, werd ik aangeraakt in een veel dieper stuk. Alleen al door naar de namen te kijken van de schrijfsters werd ik geraakt en in de boeken zelf leggen ze ook nog eens de betekenis van de namen uit. Alles wat ik tot nu toe hier op aarde gedaan heb is nodig geweest. Alles wat er gebeurd is heeft mij voorbereid. Alles was nodig om nu volledig te kunnen gaan staan en dan ook letterlijk en volledig aanwezig te gaan staan voor wie IK BEN.

Ik had de naam Helena HeArt al doorgekregen toen ik steeds meer Licht Codes doorkreeg. Ik vond de verwijzing Helena, naar mijn oma van mijn moeders kant bijzonder, omdat ik naar haar vernoemd was. Nu schrijf ik in twee alinea’s hierboven “Licht Hart” op en ik zie NU pas echt hoe prachtig die naam naar mij toegekomen is. Als een Goddelijke gift van licht.

Vanuit die naam, Helena HeArt. zal er nog heel veel de wereld inkomen. Omdat ik, maar ook de Nieuwe Wereld geboren wordt.

Iedere keer weer, krijg ik de uitnodiging om naar binnen te gaan. Steeds weer opnieuw. Want door naar binnen te keren, naar je hart te gaan en te luisteren krijg je antwoorden. Door te schouwen, te huilen, nog dieper af te dalen, boos te zijn, te praten, te delen kon ik getroost worden, kon ik gedragen worden, hoefde ik het even niet allemaal te weten en hoefde ik niet sterk te zijn. Om zo weer te realiseren dat alles goed is. Dat alles klopt. Dat je in een persoonlijk 9 jaar zit, waarin je heel veel los mag laten, waarin je af mag ronden en weer kunt transformeren. Daar staan die 2 vijven van 55 ook zo mooi voor. Opgeteld is het weer een 10 en dat maakt numerologisch weer een 1. Een nieuw begin. Opnieuw geboren worden.

Dat brengt mij weer bij het begin: ’Als niets meer is wat het is en alles blijkt te kloppen’

 Dank je wel voor het lezen en voel je vrij om door te sturen. En mocht je dus wat minder van mij horen of zien …. Dan weet je nu dat dit klopt.

Hartegroet Ellen.💞

Bron: You Tube