Muziek

Portugal oktober 2019

En we mogen verder reizen dit jaar. Op uitnodiging van vrienden zijn we ook nog een weekje in Portugal geweest. Waar wij dachten ‘gewoon even te relaxen’ zijn we op uitzonderlijk mooie en bijzondere (kracht) plaatsen (Alcobaça, Batalha, Fatima, Obidos en Tomar) geweest. Waar wij van de ene verbazing en verrassing in de andere vielen.  En zoals je van ons gewend bent, kunnen wij niet anders dan onze helende klanken laten horen. Zodat de Christos-Sophia energie die geactiveerd is, mede door opening van het Galactisch portaal in de Callanish Stone Circle, tijdens de reis door Schotland en het Nieuwe Aarde Grid op steeds meer plekken verankerd kan worden. We delen onze klanken natuurlijk weer graag met jullie. En nemen je mee naar het warme Portugal.

Alcobaça (Klooster)

 

Het Klooster van Alcobaça is een cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw. Het klooster maar ook zeker de kerk zijn gezien hun omvang, maar ook de architectuur en de mooie materialen die zijn gebruikt prachtig om te bezoeken. Ze staan dan ook niet voor niets sinds 1989 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En sinds 2007 ook nog eens uitgeroepen tot een van de zeven wonderen van Portugal. Onze mond is menigmaal opengevallen en niet alleen om te mogen klanken!!

De refectory

Batalha (Sacrestie van de Kathedraal)

 

Ben je de ene dag in Alcobaça, waar we verrast werden door zoveel moois, de volgende dag kwamen we in Batalha aan, waar de volgende verrassing op ons stond te wachten. Ook hier staat een indrukwekkende kathedraal in al zijn glorie. Waar prachtige lichtspiegelingen van de glas in loodramen ons stil lieten staan. Maar waar we ook weer getroffen werden door ruimtes, bouwstijlen en architectuur. Het is hier haast niet te beschrijven, dus laten we het maar horen.

Rainbow Light in the Church of Batalha

Tomar (Stad van de Tempeliers)

 

Om onze reis compleet te maken hadden onze vrienden ons meegenomen naar wat voor hen ook nog iedere keer een hoogtepunt is om te bezoeken. De stad van de Tempeliers, Tomar. Nou, niets verkeerd gezegd. Ook hier staat weer een prachtig en bijzonder bouwwerk wat bijzonder mooi en goed is gerestaureerd. De Convento de Christ is zo indrukwekkend, dat krijg je niet eens goed op de foto, dat moet je zelf ervaren en zien. Maar er waren nog veel meer andere ruimtes waar wij helemaal ‘stil’ van werden! Maar natuurlijk niet helemaal stil …. wij hebben uiteraard onze klanken gedeeld en we zijn niet onopgemerkt gebleven. Er zijn verschillende filmpjes en opnames gemaakt … dus mocht je ons op één of ander kanaal ergens tegenkomen …. je weet het maar nooit. Wij zijn dankbaar dat mensen stil blijven staan om te luisteren en dat ze de klanken meenemen in hun harten.

Convento de Christ

Israël september 2019

Wie had begin dit jaar kunnen denken dat wij ook nog naar Israël, Het Heilige Land zouden gaan. Op uitnodiging van vrienden die wij op onze reis door Taiwan hadden ontmoet, zijn wij daar nu geweest.  Israël, een land met een lange geschiedenis. Een land met een verhaal. Een land met een boodschap. Maar ook een land waar wij heel veel herinneringen van lang geleden mochten ophalen. We zijn geraakt en aangeraakt door de energie van prachtige plaatsen ( Old Jaffa, Akko, Nazareth, Masada, Qumran, Jerusalem en in het bijzonder Magdala ) Maar ook geraakt door de mooie ontmoetingen met mensen. Via onze klanken willen wij jullie een impressie geven van dit bijzondere land.

Magdala (Duc in Altum)

 

Als er één plaats is in Israël die ons diep heeft geraakt is het Magdala. De geboorteplaats van Maria Magdalena. Het staat niet met die naam op de kaart, het was niet in de ‘boekjes’ te vinden, maar we zijn er gewoon naar toegeleid!! De ‘nieuwe kerk’ die daar gebouwd is, Duc In Altum, heeft een prachtige ruimte die gewijd is aan alle vrouwen. ‘The Women’s Atrium’, voor alle vrouwen die door de geschiedenis heen hebben gestaan en NU nog staan voor hun Goddelijke Vrouwelijke Wijsheid. Vanuit hun creatiekracht zijn vrouwen in staat om nieuw leven voort te brengen en dat is waar de doopfontein in het midden symbool voor staat. Nog voordat we dat hele verhaal hadden gehoord, waar die ruimte voor stond hebben wij de hierboven geplaatse opname gemaakt, die van ons de titel heeft gekregen: ‘Ode aan Maria Magdalena’. Tijdens ons zingen kwam Father Eamon Kelly al filmend met de telefoon van een collega uit zijn kantoortje. Hierna heeft hij alle tijd genomen om ons persoonlijk rond te leiden, informatie te geven en ons mee te nemen door de geschiedenis van deze plaats aan het meer van Galilea. Wij dragen dit nieuw te bouwen centrum een warm hart toe en nemen het in ons hart mee.  Voor meer informatie over Magdala verwijzen wij je graag door naar: www.magdala.org

Women’s Atrium (Duc In Altum in Magdala)

Nazareth ( Het huis van Josef de timmerman)

 

Niet zomaar een plaats om te zijn. Maar de plaats waar Maria, Josef, Jezus en zijn broers en zussen hebben gewoond. Omdat er al heel veel aandacht uitgaat naar Maria, Maria Magdalena en Jezus hebben wij hier een opname geplaatst die is gemaakt op de plaats waar vroeger de werkplaats en woning van Josef de timmerman was. Daar waar nu Josef’s kerk staat, kun je nog verder naar beneden en dan kom je uit bij de overblijfselen van deze woning. Met een prachtige mozaïek van een ‘huiselijk’ tafereel. Bijzonder detail is dat je op de achtergrond de hedendaagse straatgeluiden hoort, met spelende kinderen en toeterende auto’s!! Als je het dan over contrasten hebt.

Een kijkje in de keuken bij Maria en Josef ….

Masada bij Dode Zee (9-9-2019)

 

Na een klim via het ‘Snake Path’ stonden we op de vroege ochtend van 9-9 (portaaldag) bovenop de berg Masada. Wat zich daar in vroegere tijden allemaal heeft afgespeeld laten wij hier in het midden. Er is een informatiecentrum en een prachtig museum waar je doorheen kunt lopen. En natuurlijk Masada zelf!! Mocht je er nog eens komen, kijk en voel dan wat er in jouw mag resoneren. Wij nemen je met onze klanken graag mee naar en in de ruïnes van een Byzantijnse kerk die daar liggen. Met prachtige mozaïeken op de vloer. De mensen die je op de achtergrond hoort zijn bezoekers die boven op Masada kijken naar de zonsopkomst …. We waren namelijk niet de enige die kwamen kijken hoe de zon langzaam tevoorschijn kwam vanachter de wolken ….

Mozaïek vloer in de ruïnes Byzantijnse kerk
Een reikende hand …..

België augustus 2019

Dat een weekje vakantie met de kids naar België in de omgeving van Dinant ons zoveel mooie klankopnames op zou leveren is een cadeautje. Ons opname apparaat behoort inmiddels wel tot onze standaarduitruisting in de tas, voor als we op pad gaan. Want je weet het maar nooit. Maar dat we op zulke mooie plaatsen terecht kwamen, was een verrassing voor ons. We hebben onze missie: ‘Het verspreiden van Licht en Liefde, zodat meer en meer mensen in Vrede en Harmonie kunnen leven’, zeker bekrachtigd. Dat dit net in de week van 8-8 Lions Gate viel zegt genoeg. We delen enkele van onze opnames weer graag met jullie. (beste resultaat met de oortjes in)

Kasteel Freyr (Waulsort)

 

Net om de hoek lag het mooie kasteel Freyr in het kleine plaatsje Waulsort aan de Maas, waar wij deze week verbleven. Een prachtig kasteel om te bezoeken, ook al zijn ze het op dit moment aan het restaureren. De bijzonder mooi in symetrische vormen aangelegde bijbehorende tuinen met veel oude sinasappelbomen zijn prachtig om door te lopen. En aan het einde van die tuinen lag voor ons de verrassing. Aangetrokken door twee gebouwen, die ze ook aan het restaureren zijn, trok het rechter gebouw met nummer 5 mijn (Ellen) aandacht. En niet voor niets. Wat een prachtige akoestiek. Zoals gewend de pure opname, met zwaluwen die meezingen, een bouwvakker die op het grind komt aanlopen om te kijken of hij alweer verder kan en als je goed luistert hoor je de geluiden van de bouwwerkzaamheden in het andere gebouw mee resoneren. Toen wij klaar waren met onze opname, kwamen de bouwvakkers weer en gingen in dit gebouw verder!

Kasteel Freyr in Waulsort

Abdij van Maredret (bij Maredsous)

 

De abdij van Maredsous staat bekend om zijn heerlijke kazen en bierbrouwerij. Bij een vorig bezoek hadden wij al een rondleiding gemaakt door deze abdij met kerk, dus deze keer besloten we om te gaan wandelen in de omgeving. Dat er op nog geen 3 km van de abdij van Maredsous nog een kerk stond was ons een verrassing. De prachtige kerk met abdij van Maredret nodigde ons dan ook uit om naar binnen te gaan. En er was helemaal niemand. Ik heb me verontschuldigd voor het dragen van een korte rok, maar de priester bij de ingang van de kerk, knikte dat het goed was. Het bovenstaande nummer is opgedragen aan Maria. Terwijl ik stond te zingen keek Mozes toe vanaf een prachtige raamschildering.

Abdij kerk van Maredret

Klooster van Chevetogne (Chevetogne)

 

Na een bezoek aan het kasteel van Doornroosje besloten we om nog wat door de omgeving te rijden omdat het weer niet uitnodigde om te gaan wandelen. De naam Chevetogne kwam iedere keer boven drijven. Ergens had ik (Ellen) er wel over gehoord, maar ik kon het niet goed plaatsen. Dus dan er maar naar toe. Zo kwamen we bij Chevetogne uit. Het bleek een Grieks-Orthodox klooster te zijn waar de monniken/priesters nog elke dag Byzantijnse missen zingen.  Ook hier een prachtige kerk met klooster, op een bijzonder mooie plaats midden in de bossen, waar niemand was op het moment dat wij er waren. Er stonden twee priesters buiten te praten, waaraan we gevraagd hebben of we mochten zingen. ‘Prima, graag, als we er maar voor zouden zorgen dat de fresco’s niet omlaag kwamen’. Nou wij kunnen jullie verzekeren dat ze er allemaal nog hangen.  

Klooster van Chevetogne

Schotland juli 2019

Onze reis naar Schotland met een groep internationale deelnemers, was er één met een missie. Een Goddelijke Missie. Om de Goddelijke Vrouwelijke energie nog meer te verankeren op Aarde, zodat iedereen de Christos-Sophia energie in zichzelf weer mag voelen, ervaren en in balans kan brengen. Een intensieve reis, met als afsluiting de bekrachtende ceremonie in de Callenish Stone Circle op Lewis Island. Voor ons was het tevens een reis waar wij op prachtige lokaties onze klanken hebben laten horen. Op verschillende momenten ontstond spontaan samenzang. Graag laten wij jullie er hier een paar horen. Zoals altijd de pure opnames, met mensen die voorbij lopen, mensen die aan het filmen zijn (zie een paar filmpjes op Facebook), vogels die kwetteren, het gerammel van serviesgoed op de achtergrond en op eentje zelfs nog het geluid van de doedelzakspeler buiten. Dankbaar voor al deze prachtige ontmoetingen, de harmonieën die mochten ontstaan en het samen co-creëren. Dit is waar het in de Nieuwe wereld om gaat. Graag delen wij hier een tweetal opnames van deze co-creaties en nog een andere opname van ons tweetjes in de St. Andrews Kathedraal in Inverness.

Lews Castle (Lewis Island)  

 

Wij hadden al een opname gemaakt in de prachtige muziekzaal van het Lews Castle, waar wij hadden staan te klanken. Denise Chadwick stond te luisteren en vroeg of ze mee mocht zingen. Ze werd zo geraakt om mee te klanken en haar eigen Licht Taal te spreken en zingen dat wij haar van harte uitgenodigd hebben om dit ook te doen. Een filmpje van een andere opname is ook te zien op Ellens Facebook pagina. (tijdlijn juli 2019) Hieronder zie je op de bovenste foto de muziekzaal die nu als bibliotheek aangeduid staat. Hier werden vroeger de muzikanten geplaatst en het geluid werd zo prachtig de tegenoverliggende kamer ingebracht. Dit was en is nog steeds de Danszaal.

Muziek zaal

 

Dans zaal

Kleine kapel naast de Abdij van Iona (Iona Island)

 

Toen wij aan kwamen lopen richting de Abdij van Iona, werd ik (Ellen) ‘geroepen’ om naar het kleine kapelletje te gaan. Bij binnenkomst stond er een groepje van 5 vrouwen te zingen. Korte liederen en het klonk prachtig. Wij hebben ze gevraagd of wij met hun mee mochten zingen dan wel klanken. Met als uitdaging om zonder muziekboek en alleen hun eigen klank/stem te gebruiken. In het begin nog wat onwennig maar wat een prachtige co-creatie is dit geworden. Zelfs de vogels kwetteren mee.

Abdij van Iona

St Andrews Cathedral (Inverness)

 

Lopend door deze indrukwekkende Kathedraal werden we natuurlijk ook uitgedaagd om hier te mogen klanken. Er zaten echter ook verschillende mensen te bidden dan wel in stilte. Bij binnenkomst stond een hostes, die informatie gaf en die Paul aansprak, vanwege zijn Kilt die hij droeg. Dit was voor mij de ingang om te vragen of we hier zouden mogen zingen. “Maar natuurlijk, want daar was de kerk voor bedoeld!!” Als we op het altaar wilden gaan staan, dat mocht ook. Dit was een kerk waarin alles samenkomt en waar heel veel mogelijk is. Alleen liever geen doedelzakken in de kerk! Als je de opname met oortjes luistert, hoor je op de achtergrond dat er buiten op het plein iemand de doedelzak bespeelt.

St. Andrews Cathedral in Inverness

Egypte november 2018

Piramide Codes (11-1-11) klanken in de Koningskamer in de Grote Piramide van Cheops. (Wij waren daar op 29-10-2018 = 11-1-11)

 

Wat een puur geluk om hier te mogen zijn en te mogen klanken. Paul had tijdens onze Egyptereis, als verrassing voor mij geregeld, een privé bezoek aan de Koningskamer in de Grote Piramide. Een groter cadeau had hij mij, maar ook zichzelf niet kunnen geven. Wat wij hier hebben mogen en kunnen doen met onze stemmen is AMAZING. We gingen samen met onze gids, Ahmed, voor 2 uur naar binnen en hebben in meerdere ruimtes mogen klanken. Het hoogtepunt was natuurlijk de Koningskamer. Wat het geluid hier met klanken en stemmen doet is overweldigend. (Meer daarover in onze lezingen over de Piramide) De opnames die we in de Koningskamer hebben mogen maken komen binnenkort op de CD: ‘The Pyramid Codes’ uit. Ook Ahmed bleek over een prachtige stem te beschikken en als vanzelf ging hij in harmonie met ons mee. Graag delen wij de eerste opname die we hebben gemaakt ook hier op de site. (Is ook te vinden op SoundCloud) En zoals jullie van ons gewend zijn, ook hier de pure opname. Laat je meevoeren naar Egytpe en ervaar de Koningskamer vanuit je hart.

Piramides op het plateau van Gizeh

Piramide Dashour (rondreis Egypte) november 2018

 

Onze bijzondere rondreis door Egypte heeft ons op tal van krachtplaatsen gebracht. Op veel van deze krachtplaatsen hebben  we mogen en kunnen klanken. Hoogtepunt voor ons was twee uur privé tijd in de Koningskamer in de grote piramide van Cheops. De klankopnames daarvan zullen op een later tijdstip naar buiten komen!!
Maar wij willen natuurlijk graag wat andere klankenopnames laten horen en met jullie delen. Eén daarvan is in de piramide van Dashour, die zeker de moeite waard is om te bezoeken, maar deze piramide is minder bekend en wordt daardoor minder bezocht. Je hoort tijdens de opname nog mensen de trappen afkomen naar het hogere gelegen deel van de piramide.

Piramide van Dashour

Tempel van Nefertari in Abu Simbel (rondreis Egypte) november 2018

 

Daarnaast willen wij de opname in de tempel van Nefertari in Abu Simbel met jullie delen. Geniet ook van het vogeltje wat ons begeleid en de enige toerist die er met ons was, die lekker zijn foto’s aan het maken was.

Tempel van Nefertari

11-11-11 portaaldag (rondreis Egypte) november 2018

 

Niet geheel toevallig viel de 11-11-11 portaaldag in deze rondreis en natuurlijk hebben we daar gebruik van gemaakt. Gewoon in hal van ons hotel in Queseir, aan de Rode Zee, waar we op dat moment zaten. Wij werden helemaal vrolijk wanneer we al zingend door de verschillende gangen liepen, op weg naar onze hotelkamer.


Amorgos (Cycladen Griekse eilanden ) september 2018

 

Onze reis over de Cycladen eilanden in Griekenland heeft ons geleid naar verschillende eilanden en plaatsen. We zijn op meerdere fronten aangenaam verrast door de mogelijkheden die ons geboden werden om te mogen klanken en zingen op bijzondere, heilige en krachtige plekken. Graag delen wij de opname die wij mochten maken op 9-9-2018 (11) in het Hozoviatissa klooster op Amorgos. Een ‘streng’ klooster gebouwd in de rotswand zo’n 300 meter boven de zee. Een gebouw van acht verdiepingen hoog. In zijn geheel gewijd aan de Black Madonna. De man van de beveiliging liet ons zien dat er speciaal in de wanden gaten waren gemaakt om zo een nog betere akoestiek te krijgen. Wij werden zelf erg geraakt door hetgeen wij hier hebben mogen doen. Ook hier hoor je de pure opname, met het prachtige ‘excellent’, van het hoofd van de beveiliging als afsluiting. Nadien wilde hij heel graag met ons op de foto!!
Wie weet kom je ons nog ergens tegen op Instagram of Facebook. Zo mooi is het om ‘Lichtwerk’ te mogen doen. Het verspreid zich vanzelf.

Hozoviatissa Klooster op Amorgos

Vezelay (Frankrijk) maart 2018

 

Op de prachtige portaaldag 3-3-2018 (11) werden wij naar de basiliek van Maria Magdalena in Vezelay (Frankrijk) geleid.
En daar in de crypte, in afstemming met de Bron, ontstonden deze klanken. Graag maken wij jullie er deelgenoot van. Laat de klanken (met je oordopjes in) tot je komen en ervaar de energie van deze bijzondere plaats.

Basiliek Maria Magdalena in Vezeley