Muziek

 

Piramide Codes (11-1-11) klanken in de Koningskamer in de Grote Piramide van Cheops. (Wij waren daar op 29-10-2018 = 11-1-11)

 

 

Wat een puur geluk om hier te mogen zijn en te mogen klanken. Paul had tijdens onze Egyptereis, als verrassing voor mij geregeld, een privé bezoek aan de Koningskamer in de Grote Piramide. Een groter cadeau had hij mij, maar ook zichzelf niet kunnen geven. Wat wij hier hebben mogen en kunnen doen met onze stemmen is AMAZING. We gingen samen met onze gids, Ahmed, voor 2 uur naar binnen en hebben in meerdere ruimtes mogen klanken. Het hoogtepunt was natuurlijk de Koningskamer. Wat het geluid hier met klanken en stemmen doet is overweldigend. (Meer daarover in onze lezingen over de Piramide) De opnames die we in de Koningskamer hebben mogen maken komen binnenkort op de CD: ‘The Pyramid Codes’ uit. Ook Ahmed bleek over een prachtige stem te beschikken en als vanzelf ging hij in harmonie met ons mee. Graag delen wij de eerste opname die we hebben gemaakt ook hier op de site. (Is ook te vinden op SoundCloud) En zoals jullie van ons gewend zijn, ook hier de pure opname. Laat je meevoeren naar Egytpe en ervaar de Koningskamer vanuit je hart.


Piramide Dashour (rondreis Egypte) november 2018

 

 

Onze bijzondere rondreis door Egypte heeft ons op tal van krachtplaatsen gebracht. Op veel van deze krachtplaatsen hebben  we mogen en kunnen klanken. Hoogtepunt voor ons was twee uur privé tijd in de Koningskamer in de grote piramide van Cheops. De klankopnames daarvan zullen op een later tijdstip naar buiten komen!!
Maar wij willen natuurlijk graag wat andere klankenopnames laten horen en met jullie delen. Eén daarvan is in de piramide van Dashour, die zeker de moeite waard is om te bezoeken, maar deze piramide is minder bekend en wordt daardoor minder bezocht. Je hoort tijdens de opname nog mensen de trappen afkomen naar het hogere gelegen deel van de piramide.


Tempel van Nefertari in Abu Simbel (rondreis Egypte) november 2018

 

 

Daarnaast willen wij de opname in de tempel van Nefertari in Abu Simbel met jullie delen. Geniet ook van het vogeltje wat ons begeleid en de enige toerist die er met ons was, die lekker zijn foto’s aan het maken was.


11-11-11 portaaldag (rondreis Egypte) november 2018

 

 

Niet geheel toevallig viel de 11-11-11 portaaldag in deze rondreis en natuurlijk hebben we daar gebruik van gemaakt. Gewoon in hal van ons hotel in Queseir, aan de Rode Zee, waar we op dat moment zaten. Wij werden helemaal vrolijk wanneer we al zingend door de verschillende gangen liepen, op weg naar onze hotelkamer.

 


Amorgos (Cycladen Griekse eilanden ) september 2018

 

 

Onze reis over de Cycladen eilanden in Griekenland heeft ons geleid naar verschillende eilanden en plaatsen. We zijn op meerdere fronten aangenaam verrast door de mogelijkheden die ons geboden werden om te mogen klanken en zingen op bijzondere, heilige en krachtige plekken. Graag delen wij de opname die wij mochten maken op 9-9-2018 (11) in het Hozoviatissa klooster op Amorgos. Een ‘streng’ klooster gebouwd in de rotswand zo’n 300 meter boven de zee. Een gebouw van acht verdiepingen hoog. In zijn geheel gewijd aan de Black Madonna. De man van de beveiliging liet ons zien dat er speciaal in de wanden gaten waren gemaakt om zo een nog betere akoestiek te krijgen. Wij werden zelf erg geraakt door hetgeen wij hier hebben mogen doen. Ook hier hoor je de pure opname, met het prachtige ‘excellent’, van het hoofd van de beveiliging als afsluiting. Nadien wilde hij heel graag met ons op de foto!!
Wie weet kom je ons nog ergens tegen op Instagram of Facebook. Zo mooi is het om ‘Lichtwerk’ te mogen doen. Het verspreid zich vanzelf.

 


Ibiza (Spanje) juni 2018

 

 

Op Ibiza hebben we meerdere klankopnames gemaakt. Graag willen wij de opname die we in de Santa Agnes kerk hebben gemaakt met jullie delen. Ook hier weer de pure opname, met vogelgeluiden, een blaffende hond en mensen die voorbij lopen. Laat je meenemen door onze klanken (evt. met oordopjes in) doe je ogen lekker dicht en voel de vibraties van Ibiza door je heen resoneren.

 


Vezelay (Frankrijk) maart 2018

 

 

Op de prachtige portaaldag 3-3-2018 (11) werden wij naar de basiliek van Maria Magdalena in Vezelay (Frankrijk) geleid.
En daar in de crypte, in afstemming met de Bron, ontstonden deze klanken. Graag maken wij jullie er deelgenoot van. Laat de klanken (met je oordopjes in) tot je komen en ervaar de energie van deze bijzondere plaats.

 


Glastonbury / Wells (Engeland) augustus 2017

 

In het octogonale Chapter House van Wells Cathedral hebben we een improvisatie-klankensessie gedaan. Toen we hiermee klaar waren vroeg een man waarom we stopten; hij had zojuist zijn vrouw opgehaald: “Dit moet je horen!” Dus speciaal voor hen gaven we een toegift. We werden aangenaam verrast door het applaus aan het eind.

 


Hier ontstond ook spontaan een klankensessie, een prachtige improvisatie a capella in lichttaal. Je hoort onze stemmen, samen met de sopraan van Saralise Shekinah Sophia.

 


 

 

 

 

 

De ruïnes van Glastonbury Abbey mogen er zijn! Er staat gelukkig nog een mooie kapel, St. Patrick’s Chapel, met muurschilderingen van Maria Magdalena. De akoestiek is gebaseerd op de gulden snede die de bouwers gebruikten. Op de achtergrond gaat het leven gewoon door: mensen komen en gaan….

 


Kevelaar (Duitsland) september 2017

 

 

In Kevelaar, een bekende bedevaartsplaats in Duitsland, staan prachtige gebouwen. Wij zijn daar al een paar keer geweest. O.a. tijdens een workshopdag vanuit de Heilige Geometrie die je daar volop kunt ervaren.
Tijdens de portaaldag van 9-9-2017 hebben we staan klanken in de kleine kapel. Puur en life opname. Ook hier hoor je de achtergrond geluiden …. een mevrouw die geld in een bakje deed voor de kaarsen die ze aanstak. Geniet ervan. (foto: Willie Staring)