Muziek

België augustus 2019

Dat een weekje vakantie met de kids naar België in de omgeving van Dinant ons zoveel mooie klankopnames op zou leveren is een cadeautje. Ons opname apparaat behoort inmiddels wel tot onze standaarduitruisting in de tas, voor als we op pad gaan. Want je weet het maar nooit. Maar dat we op zulke mooie plaatsen terecht kwamen, was een verrassing voor ons. We hebben onze missie: ‘Het verspreiden van Licht en Liefde, zodat meer en meer mensen in Vrede en Harmonie kunnen leven’, zeker bekrachtigd. Dat dit net in de week van 8-8 Lions Gate viel zegt genoeg. We delen enkele van onze opnames weer graag met jullie. (beste resultaat met de oortjes in)

Kasteel Freyr (Waulsort)

Net om de hoek lag het mooie kasteel Freyr in het kleine plaatsje Waulsort aan de Maas, waar wij deze week verbleven. Een prachtig kasteel om te bezoeken, ook al zijn ze het op dit moment aan het restaureren. De bijzonder mooi in symetrische vormen aangelegde bijbehorende tuinen met veel oude sinasappelbomen zijn prachtig om door te lopen. En aan het einde van die tuinen lag voor ons de verrassing. Aangetrokken door twee gebouwen, die ze ook aan het restaureren zijn, trok het rechter gebouw met nummer 5 mijn (Ellen) aandacht. En niet voor niets. Wat een prachtige akoestiek. Zoals gewend de pure opname, met zwaluwen die meezingen, een bouwvakker die op het grind komt aanlopen om te kijken of hij alweer verder kan en als je goed luistert hoor je de geluiden van de bouwwerkzaamheden in het andere gebouw mee resoneren. Toen wij klaar waren met onze opname, kwamen de bouwvakkers weer en gingen in dit gebouw verder!

Kasteel Freyr in Waulsort

Abdij van Maredret (bij Maredsous)

De abdij van Maredsous staat bekend om zijn heerlijke kazen en bierbrouwerij. Bij een vorig bezoek hadden wij al een rondleiding gemaakt door deze abdij met kerk, dus deze keer besloten we om te gaan wandelen in de omgeving. Dat er op nog geen 3 km van de abdij van Maredsous nog een kerk stond was ons een verrassing. De prachtige kerk met abdij van Maredret nodigde ons dan ook uit om naar binnen te gaan. En er was helemaal niemand. Ik heb me verontschuldigd voor het dragen van een korte rok, maar de priester bij de ingang van de kerk, knikte dat het goed was. Het bovenstaande nummer is opgedragen aan Maria. Terwijl ik stond te zingen keek Mozes toe vanaf een prachtige raamschildering.

Abdij kerk van Maredret

Klooster van Chevetogne (Chevetogne)

Na een bezoek aan het kasteel van Doornroosje besloten we om nog wat door de omgeving te rijden omdat het weer niet uitnodigde om te gaan wandelen. De naam Chevetogne kwam iedere keer boven drijven. Ergens had ik (Ellen) er wel over gehoord, maar ik kon het niet goed plaatsen. Dus dan er maar naar toe. Zo kwamen we bij Chevetogne uit. Het bleek een Grieks-Orthodox klooster te zijn waar de monniken/priesters nog elke dag Byzantijnse missen zingen.  Ook hier een prachtige kerk met klooster, op een bijzonder mooie plaats midden in de bossen, waar niemand was op het moment dat wij er waren. Er stonden twee priesters buiten te praten, waaraan we gevraagd hebben of we mochten zingen. ‘Prima, graag, als we er maar voor zouden zorgen dat de fresco’s niet omlaag kwamen’. Nou wij kunnen jullie verzekeren dat ze er allemaal nog hangen.  

Klooster van Chevetogne

Schotland juli 2019

Onze reis naar Schotland met een groep internationale deelnemers, was er één met een missie. Een Goddelijke Missie. Om de Goddelijke Vrouwelijke energie nog meer te verankeren op Aarde, zodat iedereen de Christos-Sophia energie in zichzelf weer mag voelen, ervaren en in balans kan brengen. Een intensieve reis, met als afsluiting de bekrachtende ceremonie in de Callenish Stone Circle op Lewis Island. Voor ons was het tevens een reis waar wij op prachtige lokaties onze klanken hebben laten horen. Op verschillende momenten ontstond spontaan samenzang. Graag laten wij jullie er hier een paar horen. Zoals altijd de pure opnames, met mensen die voorbij lopen, mensen die aan het filmen zijn (zie een paar filmpjes op Facebook), vogels die kwetteren, het gerammel van serviesgoed op de achtergrond en op eentje zelfs nog het geluid van de doedelzakspeler buiten. Dankbaar voor al deze prachtige ontmoetingen, de harmonieën die mochten ontstaan en het samen co-creëren. Dit is waar het in de Nieuwe wereld om gaat. Graag delen wij hier een tweetal opnames van deze co-creaties en nog een andere opname van ons tweetjes in de St. Andrews Kathedraal in Inverness.

Lews Castle (Lewis Island)  

Wij hadden al een opname gemaakt in de prachtige muziekzaal van het Lews Castle, waar wij hadden staan te klanken. Denise Chadwick stond te luisteren en vroeg of ze mee mocht zingen. Ze werd zo geraakt om mee te klanken en haar eigen Licht Taal te spreken en zingen dat wij haar van harte uitgenodigd hebben om dit ook te doen. Een filmpje van een andere opname is ook te zien op Ellens Facebook pagina. Hieronder zie je op de linkerfoto de muziekzaal die nu als bibliotheek aangeduid staat. Hier werden vroeger de muzikanten geplaatst en het geluid werd zo prachtig de tegenoverliggende kamer ingebracht. Dit was en is nog steeds de Danszaal.


Kleine kapel naast de Abdij van Iona (Iona Island)

Toen wij aan kwamen lopen richting de Abdij van Iona, werd ik (Ellen) ‘geroepen’ om naar het kleine kapelletje te gaan. Bij binnenkomst stond er een groepje van 5 vrouwen te zingen. Korte liederen en het klonk prachtig. Wij hebben ze gevraagd of wij met hun mee mochten zingen dan wel klanken. Met als uitdaging om zonder muziekboek en alleen hun eigen klank/stem te gebruiken. In het begin nog wat onwennig maar wat een prachtige co-creatie is dit geworden. Zelfs de vogels kwetteren mee.

Abdij van Iona

St Andrews Cathedral (Inverness)

Lopend door deze indrukwekkende Kathedraal werden we natuurlijk ook uitgedaagd om hier te mogen klanken. Er zaten echter ook verschillende mensen te bidden dan wel in stilte. Bij binnenkomst stond een hostes, die informatie gaf en die Paul aansprak, vanwege zijn Kilt die hij droeg. Dit was voor mij de ingang om te vragen of we hier zouden mogen zingen. “Maar natuurlijk, want daar was de kerk voor bedoeld!!” Als we op het altaar wilden gaan staan, dat mocht ook. Dit was een kerk waarin alles samenkomt en waar heel veel mogelijk is. Alleen liever geen doedelzakken in de kerk! Als je de opname met oortjes luistert, hoor je op de achtergrond dat er buiten op het plein iemand de doedelzak bespeelt.

St. Andrews Cathedral in Inverness

Egypte november 2018

Piramide Codes (11-1-11) klanken in de Koningskamer in de Grote Piramide van Cheops. (Wij waren daar op 29-10-2018 = 11-1-11)

Wat een puur geluk om hier te mogen zijn en te mogen klanken. Paul had tijdens onze Egyptereis, als verrassing voor mij geregeld, een privé bezoek aan de Koningskamer in de Grote Piramide. Een groter cadeau had hij mij, maar ook zichzelf niet kunnen geven. Wat wij hier hebben mogen en kunnen doen met onze stemmen is AMAZING. We gingen samen met onze gids, Ahmed, voor 2 uur naar binnen en hebben in meerdere ruimtes mogen klanken. Het hoogtepunt was natuurlijk de Koningskamer. Wat het geluid hier met klanken en stemmen doet is overweldigend. (Meer daarover in onze lezingen over de Piramide) De opnames die we in de Koningskamer hebben mogen maken komen binnenkort op de CD: ‘The Pyramid Codes’ uit. Ook Ahmed bleek over een prachtige stem te beschikken en als vanzelf ging hij in harmonie met ons mee. Graag delen wij de eerste opname die we hebben gemaakt ook hier op de site. (Is ook te vinden op SoundCloud) En zoals jullie van ons gewend zijn, ook hier de pure opname. Laat je meevoeren naar Egytpe en ervaar de Koningskamer vanuit je hart.

Piramides op het plateau van Gizeh

Piramide Dashour (rondreis Egypte) november 2018

Onze bijzondere rondreis door Egypte heeft ons op tal van krachtplaatsen gebracht. Op veel van deze krachtplaatsen hebben  we mogen en kunnen klanken. Hoogtepunt voor ons was twee uur privé tijd in de Koningskamer in de grote piramide van Cheops. De klankopnames daarvan zullen op een later tijdstip naar buiten komen!!
Maar wij willen natuurlijk graag wat andere klankenopnames laten horen en met jullie delen. Eén daarvan is in de piramide van Dashour, die zeker de moeite waard is om te bezoeken, maar deze piramide is minder bekend en wordt daardoor minder bezocht. Je hoort tijdens de opname nog mensen de trappen afkomen naar het hogere gelegen deel van de piramide.

Piramide van Dashour

Tempel van Nefertari in Abu Simbel (rondreis Egypte) november 2018

Daarnaast willen wij de opname in de tempel van Nefertari in Abu Simbel met jullie delen. Geniet ook van het vogeltje wat ons begeleid en de enige toerist die er met ons was, die lekker zijn foto’s aan het maken was.

Tempel van Nefertari

11-11-11 portaaldag (rondreis Egypte) november 2018

Niet geheel toevallig viel de 11-11-11 portaaldag in deze rondreis en natuurlijk hebben we daar gebruik van gemaakt. Gewoon in hal van ons hotel in Queseir, aan de Rode Zee, waar we op dat moment zaten. Wij werden helemaal vrolijk wanneer we al zingend door de verschillende gangen liepen, op weg naar onze hotelkamer.


Amorgos (Cycladen Griekse eilanden ) september 2018

Onze reis over de Cycladen eilanden in Griekenland heeft ons geleid naar verschillende eilanden en plaatsen. We zijn op meerdere fronten aangenaam verrast door de mogelijkheden die ons geboden werden om te mogen klanken en zingen op bijzondere, heilige en krachtige plekken. Graag delen wij de opname die wij mochten maken op 9-9-2018 (11) in het Hozoviatissa klooster op Amorgos. Een ‘streng’ klooster gebouwd in de rotswand zo’n 300 meter boven de zee. Een gebouw van acht verdiepingen hoog. In zijn geheel gewijd aan de Black Madonna. De man van de beveiliging liet ons zien dat er speciaal in de wanden gaten waren gemaakt om zo een nog betere akoestiek te krijgen. Wij werden zelf erg geraakt door hetgeen wij hier hebben mogen doen. Ook hier hoor je de pure opname, met het prachtige ‘excellent’, van het hoofd van de beveiliging als afsluiting. Nadien wilde hij heel graag met ons op de foto!!
Wie weet kom je ons nog ergens tegen op Instagram of Facebook. Zo mooi is het om ‘Lichtwerk’ te mogen doen. Het verspreid zich vanzelf.

Hozoviatissa Klooster op Amorgos

Ibiza (Spanje) juni 2018

Op Ibiza hebben we meerdere klankopnames gemaakt. Graag willen wij de opname die we in de Santa Agnes kerk hebben gemaakt met jullie delen. Ook hier weer de pure opname, met vogelgeluiden, een blaffende hond en mensen die voorbij lopen. Laat je meenemen door onze klanken (evt. met oordopjes in) doe je ogen lekker dicht en voel de vibraties van Ibiza door je heen resoneren.

Santa Agnes kerk

Vezelay (Frankrijk) maart 2018

Op de prachtige portaaldag 3-3-2018 (11) werden wij naar de basiliek van Maria Magdalena in Vezelay (Frankrijk) geleid.
En daar in de crypte, in afstemming met de Bron, ontstonden deze klanken. Graag maken wij jullie er deelgenoot van. Laat de klanken (met je oordopjes in) tot je komen en ervaar de energie van deze bijzondere plaats.

Basiliek Maria Magdalena in Vezeley

Glastonbury / Wells (Engeland) augustus 2017

Chapter House in Wells Cathedral (Wells)

In het octogonale Chapter House van Wells Cathedral hebben we een improvisatie-klankensessie gedaan. Toen we hiermee klaar waren vroeg een man waarom we stopten; hij had zojuist zijn vrouw opgehaald: “Dit moet je horen!” Dus speciaal voor hen gaven we een toegift. We werden aangenaam verrast door het applaus aan het eind.

Chapter House in Kathedraal van Wells

Hier ontstond ook spontaan een klankensessie, een prachtige improvisatie a capella in lichttaal. Je hoort onze stemmen, samen met de sopraan van Saralise Shekinah Sophia.


St. Patricks Chapel (Glastonbury Abbey)

De ruïnes van Glastonbury Abbey mogen er zijn! Er staat gelukkig nog een mooie kapel, St. Patrick’s Chapel, met muurschilderingen van Maria Magdalena. De akoestiek is gebaseerd op de gulden snede die de bouwers gebruikten. Op de achtergrond gaat het leven gewoon door: mensen komen en gaan….


Kevelaar (Duitsland) september 2017

In Kevelaar, een bekende bedevaartsplaats in Duitsland, staan prachtige gebouwen. Wij zijn daar al een paar keer geweest. O.a. tijdens een workshopdag vanuit de Heilige Geometrie die je daar volop kunt ervaren.
Tijdens de portaaldag van 9-9-2017 hebben we staan klanken in de kleine kapel. Puur en life opname. Ook hier hoor je de achtergrond geluiden …. een mevrouw die geld in een bakje deed voor de kaarsen die ze aanstak. Geniet ervan. (foto: Willie Staring)