Zomer Zonne Wende Idar-Oberstein

Wandeling over de Keltische Ringwal

Wij hebben het plan opgepakt om de Zomer Zonne Wende te gaan vieren in het prachtige gebied rondom Idar-Oberstein. Een gebied wat ons terugvoert naar de tijd van de Kelten en Romeien. Een bijzonder mooi natuur- en wandelgebied. Er is een wandeling die o.a. langs een gigantische stenen ringwal voert en welke nog stamt uit de tijd van de Kelten. Verder staat de stad Idar-Oberstein bekend om zijn edelstenen en mineralen.

Wat gaan we doen?

We kunnen tijdens deze dagen gebruik maken van de ruimte en buitenplaats van Martine en Christaan. Zij wonen op loopafstand van het huis waar wij verblijven. Hier zullen we een gecombineerde workshop kruidenwandeling en koken met kruiden gaan doen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen helende kruiden en kruiden om mee te koken, rechtstreeks uit de natuur. Op de avond van de zonnewende willen we bij hun buitenplaats een mooi kampvuur aanleggen, een meditatie houden, waarna we via gezamenlijk intenties deze zullen bevestigen met dans en klank. Het zou zo maar kunnen dat er hier ook mensen van de locale bevolking aansluiten om mee te doen. De andere workshops die aangeboden worden zijn: Een workshop Soundhealing, waarin de achtergrond van- en de relatie tussen geluid en gezondheid wordt geschetst en wordt toegepast. Een workshop energie in de natuur, een wandeling met een lunch, door een zeer interessante omgeving, glooiend landschap, over oeroude grote stenen wallen en waar duidelijk verschillende energieën waarneembaar zijn.

Daarnaast zit in het programma nog een drietal interessante uitstapjes: we vereren de burcht van Oberstein met een bezoek, evenals de in de rotsen boven Idar-Oberstein gebouwde witte kerk. Het derde uitstapje betreft een bezoek aan de edelstenenmijn, de mijn waar de plaats met name bekend om is.

Het lijkt een programma dat volgepakt is met activiteiten, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor je eigen tijd.

Wie heeft er zin om mee te gaan? 

We verblijven vier dagen en nachten in Leisel vlak bij Idar-Oberstein in een comfortabel Duits huis, met twee slaapkamers met en-suite badkamer, 1 met een 2 persoons bed, de ander met 1 2-persoons- en 1 1-persoons bed, met een gezamenlijke keuken en eetgedeelte en zitkamer. Bij de buren (waar ook de kruidenworkshop wordt gehouden en de zonnewende wordt gevierd) zijn nog twee slaapplaatsen.

Wanneer?

Vertrek in de vroege middag op 18 juni 2019, terug thuis de avond van 22 juni.

Investering in jezelf?

Met een minimum van 4 en een maximum van 7 deelnemers bieden we dit aan voor € 444,00 per persoon. Bij meer dan 7 personen wordt de prijs € 396,00 per persoon, voor hen die dan willen kamperen. De prijs is inclusief 4 overnachtingen, alle workshops, de kosten van het gezamenlijk bereiden van ontbijt (4x), lunch (3x en 1 lunchpakket) en avondeten (3x en 1 x kruiden kookworkshop). Inclusief koffie, thee, drankjes. Om kosten te besparen en het natuurlijk altijd gezellig is om samen te rijden, hebben wij 3 plaatsen beschikbaar in onze auto.

Leuk?

Wat denk je? Heb je hier zin in? Lijkt je dit een mooi cadeau aan jezelf? Of vind je het gewoon leuk om even iets helemaal anders te doen? Laat ons dan uiterlijk 14 april weten of je mee zou willen, dan kunnen we zeggen of we voldoende deelnemers hebben om deze mooie plannen in enerverende werkelijkheid om te zetten. We horen graag van je! Neem hier contact met ons op.

Burcht Idar-Oberstein

Als je wandelt heb je tijd om even stil te staan.